Moto GP ostaje bez Japanaca
Yuki Takahashi

Uslijed finansijskih problema

Moto GP ostaje bez Japanaca

T. Hebib

Scot Racing tim je donio odluku da jedini japanski vozač u najjačoj klasi, Yuki Takahashi, više neće nastupati. Njihove boje će od sada braniti samo Mađar, također debitant u klasi, Gabor Talmacsi.

Ovakvoj odluci je kumovala loša finansijska situacija tima, ali je i Takahashijevo zdrastveno stanje (povreda leđnog diska pri zadnjim padovima) imalo udjela.

"Za Hondu ali i za Scot Racing tim ovo je tužna vijest.", rekao je Shuhei Nakamoto, potpredsjednik Honda Racing korporacije. "Razumijemo da su veoma teške finansijske okolnosti ostavile tim bez izbora. Takahashi je bio jedini japanski vozač u MotoGP šampionatu i naravno da je Honda htjela da nastavi. Ali na kraju je tim razjasnio da do toga neće doći i mi poštujemo njihovu odluku. Bez obzira na ovo mi ćemo nastaviti da ih podržavamo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.