Mototrka Days of Revenge 7. i 8. jula

Hard enduro na Bjelašnici

Mototrka Days of Revenge 7. i 8. jula

SportSport.ba

NVO Horizont će na olimpijskoj planini Bjelašnici u subotu i nedjelju 07. i 08. jula 2018. organizovati petu moto trku “Days of Revenge” u hard enduro disciplini.

Na trci će učestvovati oko 100 vozača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i naše zemlje, i borit će se za titulu najbržeg vozača. 

Centralna dešavanja su ispred hotela Bjelašnica, Babin Do, gdje će posjetioci moći uživati u ovom sportu ali i u dobroj zabavi.


Ove godine gost trke je David Knight koji je prošle godine osvojio prvo mjesto u utrci, sto ne čudi jer je riječ o trostrukom prvaku u enduro disciplini i u moto svijetu važi za jednog od najbržih.


U subotu 07. jula vozi se prolog/specijalni test sa preprekama, nakon čega će uslijediti prva trka dužine 20 km, dok je finalna trka u nedelju 8. jula gdje se vozi staza dužine 40 km.

Trka se vozi u tri kategorije, "Expert", "Hobby" i "Veteran". Vozače očekuju brutalni usponi i brojne prepreke, te prolazak deset kontrolnih tačaka, a trku moraju završiti za šest sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi