Na suhom Silverstoneu najbrži Rosberg

Drugi slobodni trening za VN Velike Britanije

Na suhom Silverstoneu najbrži Rosberg

M. Maksimović

S obzirom na kišu koja je padala tokom jutra, ljepše vrijeme poslijepodne vozači su maksimalno iskoristili. Staza se polako sušila, pa su vozači koristili intermediate gume.

Nakon deset minuta Paul Di Resta postavlja najbolje vrijeme 1:43.207. Onog trenutka kada se staza osušila vozači su na bolidima imali slick gume, pa je već Jean-Eric Vergne ostvario najbolje vrijeme. Vozači su se mijenjali na vrhu poretka, a onda su u drugoj polovini odlučili forsirati duže stintove sa dvije komponente slick guma.

Tada je Vettel preuzeo vodstvo, ali je brži od njega bio Nico Rosberg sa 1:32.248. Mark Webber je također završio ispred Sebastiana Vettela. Australac je imao vrijeme 1:32.547, trostruki svjetski prvak 1:32.680.

Među prvih pet našli su se i Paul di Resta odnosno Lewis Hamilton, dok se Felipe Massa okrenuo prije posljednje krivine te je završio u zaštitnoj ogradi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.