Nastavlja se sunovrat u F1

Odgođena i deveta ovosezonska trka

Nastavlja se sunovrat u F1

Nastavlja se pravi kolaps u šampionatu Formula 1.

Danas je zvanično odgođena i deveta ovosezonska trka i to ona koja se trebala voziti u Kanadi.

Ista je trebala biti na rasporedu 14. juna, a obzirom da je i ona odgođena, jasno je kako organizatori smatraju da ni do tada u svijetu neće biti dovoljno dobro zdravstveno stanje da bi se mogla održati jedna masovna manifestacija kakva je trka Formule 1.

Iz Formule 1 najavljuju kako će uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi ova trka u nastavku godine dobila novi termin. Zanimljivo, Velika nagrada Kanade je prije 30-ak godina vožena u oktobru i septembru, a od 1982. godine pomjerena je za juni vjerovatno zbog klimatskih uvjeta.

Podsjetimo, prije Kanade otkazano je i osam trka koje su joj prethodile, a poslije Kanade slijedi Velika nagrada Austrije koja bi se trebala voziti 5. jula. Poslije nje slijedi Silverstone o čijem održavanju se već razgovara. Konačna odluka bit će donešena krajem ovog mjeseca.

Za sada postoji nekoliko ideja kako da se nastavi i okonča sezona u Formuli 1, a neke od njih podrazumjevaju to da će sezona morati biti produžena čak do januara ili februara naredne godine jer će raspored, jednom kada sve konačno počne, biti previše zgusnut. Također, vjerovatno ćemo ostati uskraćeni za nezvanične treninge već ćemo na većini trka gledati samo kvalifikacije i samu trku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije