Neredi u Bahreinu, policija se sukobila sa demonstrantima

Prema očekivanju

Neredi u Bahreinu, policija se sukobila sa demonstrantima

M. Maksimović

Kako se moglo i očekivati, protesti u Bahreinu su nastavljeni. Policija je imala dosta posla jer se sukobila sa demonstrantima. Veliki broj demonstrana našao se uz autocestu Budaiya u Manami, protestujući protiv režima kralja Hamada, ali i Formule 1, odnosno Bernia Ecclestonea.

U sukobima je privedenih, povrijeđenih, dok mediji u Velikoj Britaniji, ističu kako je ekipa ITV-a deportirana. Između ostalog priveden je Ragah Omaar, novinar iz Somalije, zajedno sa novinarima iz Britanije koji su ispitivani u policiji.

 

Atmosfera je poprilično napeta u samom Bahreinu, policija je pojačala kontrole, do dolaska na stazu, gledaoci, novinari, moraju proći osam kontrolnih punktova. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.