Neuville slavio u Portugalu i popeo se na prvo mjesto ukupnog plasmana

Šesta trka sezone

Neuville slavio u Portugalu i popeo se na prvo mjesto ukupnog plasmana

Belgijski reli vozač Thierry Neuville pobjednik je etape koja se ovih dana vozila kroz Portugal.

Neuville je ove sezone u sjajnoj formi i ostvario je novu pobjedu. Iako je na početku zaostajao 10 bodova za braniocem titule Sebastianom Ogierom sada ima čak 19 bodova prednosti nad njim.

Na kraju pomenute etape kao drugoplasirani je završio Evans iz Velike Britanije sa 40 sekundi zaostatka, dok je na trećoj poziciji bio Suninen sa sedam sekundi sporijim vremenom od drugoplasiraog Evansa.

"Imali smo pametan pristup cijelog vikenda", rekao je Neuville nakon trke i nastavio: "Imao sam fantastično auto koje je funkcionisalo dobro i osjećao sam se veoma komforno. Možemo biti ponosni na ono što smo uradili ovdje. U timu je dosta portugalskih mehaničara i siguran sam da ćemo večeras imati dobru zabavu", rekao je pobjednik.

U ukupnom poretku vozača Belgijanac sada ima 19 bodova više od drugoplasiranog Ogiera, dok je na trećoj poziciji Tanak sa čak 47 bodova manje. Inače, ovo je bila šesta trka ove sezone, a naredna se vozi u Italiji od 8. do 10. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi