Nevjerovatne promjene: Bolid Formule 1 će za dvije godine izgledati fantastično

Testira se novi dizajn

Nevjerovatne promjene: Bolid Formule 1 će za dvije godine izgledati fantastično

E. Čaušević

Formula 1 je prethodnih pet godina doživjela velike promjene što se tiče izgleda bolida i motora istih.

Prije nekoliko godina bolid u Formuli 1 je izgubio svoj prepoznatljivi zvuk zbog čega su mnogi kritikovali i čak prestali da prate najbrži cirkus na svijetu.

Međutim, u F1 su odlučili da zvuk ponovo bude skoro isti kao nekada, a sada su se fokusirali na dizajn bolida. U odnosu na to kako je bolid izgledao prije desetak godina desile su se mnoge promjene, ali ono što je najbitnije izgled ne odskače toliko.

Ipak, čini se da će se to promijeniti za dvije godine. Naime, u F1 testiraju novi dizajn koji će imati bolidi za dvije godine. Danas su objavljeni i snimci kako bi bolid trebao izgledati, a dizajn je oduševio mnoge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi