Nevjerovatno: Katastrofalan sudar preživio sa nekoliko ogrebotina
Foto: Screenshot

Nesreća pri brzini od 260 km/h

Nevjerovatno: Katastrofalan sudar preživio sa nekoliko ogrebotina

Errol Quartermaine je imao nevjerovatnu sreću da udar u betonski zid pri brzini do 260 km/h preživi bez težih povreda.

Quartermaine, učesnik Super Comp utrke ubrzanja na stazi Kwinana Motorplex u Australiji, koja je održana u subotu, izgubio je kontrolu nad svojim "drag" bolidom, te se zabio u zaštitnu betonsku barijeru.

Automobil se potom nekoliko puta prevrnuo, dok su iskre letjele na sve strane. Ubrzo su spasioci i hitna pomoć došli Quartermainu u pomoć, a kada su prišli bolidu vidjelu su da on nije imao težih povreda.

Zaista nevjerovatno uzme li se u obzir da je udario u betonski zid pri brzini od 260 km/h.

"Najviše sam se zabrinuo zbog vatre jer sam vidio varnice kada sam se prevrtao. Ne želite biti zarobljeni u bolidu ukoliko ima vatre", prokomentarisao je svoju nesreću Quartermaine, koji je prošao samo sa nekoliko ogrebotina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi