Newey razmišlja o povlačenju iz Formule 1

Sljedeće ili neke druge godine

Newey razmišlja o povlačenju iz Formule 1

Tvorac velikog, nepobjedivog Red Bulla Adrian Newey, mogao bi vrlo lako napustiti Formulu 1. Generacija vozila od RB5 do RB9 bila je dominantna, a sva priča je počinjala sa Adrianom Neweyem.

Čovjekom koji je zaslužan za sjajne bolide Williams iz 90-tih, za naslove prvaka McLarena i Hakkinena. Newey je sjajno iskoristio vrijeme koje je dolazilo, tačnije napravio je puno sa Red Bullom od 2009.godine kada se od timova zahtijevalo da odbace sve što znaju i počnu iznova. Danas nakon osvojenih titula, Newey razmišlja o povlačenju. Ne samo iz Red Bulla već iz Formule 1 opšte.

"Imam 54 godine i postoje mnoge stvari koje bi u životu volio uraditi a nisam do sada. Sigurno ću se potruditi da to i napravim. Formula 1 je takav posao u kojem nema slobodnog vremena. Za sada je teško reći kada bi napravio takav korak. Pogotovo u ovom trenutku kada su moji planovi vezani za novi bolid i novu sezonu" kaže Newey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.