Kreatoru haosa prijetnje smrću zbog posljednje trke u sezoni: "Surov je svijet u kojem živimo"
Foto - EPA

Latifiju prijetili jer je izletio

Kreatoru haosa prijetnje smrću zbog posljednje trke u sezoni: "Surov je svijet u kojem živimo"

M. Šljivak

Vozač Williamsa Nicholas Latifi označen je kao glavni krivac za haos koji je nastao u posljednjoj utrci sezone u Formuli 1.

Kanadski vozač je pet krugova prije kraja utrke u Abu Dhabiju udario u zid i to je dovelo do izlaska sigurnosnog automobila na stazu.

Takav rasplet događaja značio je i da će Max Verstappen imati šansu da napadne Lewisa Hamiltona u posljednjem krugu, što se na kraju i dogodilo, pa je Nizozemac u direktnom duelu uzeo titulu britanskom vozaču.

Nakon svega što se desilo navijači Lewisa Hamiltona su ogročeni na Latifija, koji je dobio i brojne prijetnje smrću.

"Govor mržnje, zlostavljanje i prijetnje na društvenim mrežama me nisu iznenadili jer je to samo surova realnost svijeta u kojem živimo", napisao je Latifi i nastavio je:

"Činjenica da sam smatrao da je najbolje da obrišem naloge na društvenim mrežama na nekoliko dana, najbolje opisuje kako okrutan online svijet može biti".

"Ono što me je šokiralo je ekstremna mržnja, pa čak i prijetnje smrću koje sam dobio od takozvanih navijača", stoji između ostalog u saopštenju Latifija.

Kanadski vozač dobio je veliku podršku kolega. Javio se i Mercedes koji je stao uz ovog vozača i poruka je da prijetnjama nije mjesto u Formuli 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi