Nico Rosberg: Hamilton nije napravio grešku

Britanac ostavlja prostor za nešto spektakularno?

Nico Rosberg: Hamilton nije napravio grešku

Nico Rosberg je stao u odbranu Mercedesa i insistira na tome da Hamiltonov prelazak iz McLarena nije greška.

Ne uključujući Rosbergovu pobjedu u Kini, Mercedes je imao lošu sezonu. Nico Rosberg i Michael Schumacher na posljednje četiri utrke nisu osvojili niti jedan bod. Rosberg je uvjeren da je Mercedes pravi izbor i da Hamilton neće zažaliti zbog napuštanja McLarena sa kojim je bio od početka karijere.

 

" On ( Hamilton) misli na duži period, ovo je veoma jak tim koji je u razvoju i pred kojim je uspjeh" izjavio je Nijemac.

 

Što se tiče Hamiltonovih komentara o tome da neće biti pretendent za titulu iduće godine, Rosberg je samo dodao da je Britanac obazriv.

 

" Mislim da on ostavlja prostor za nešto spektakularno, svejedno, naučio sam da ne komentiram ono što je izišlo u novinama."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.