Nico Rosberg na vrhu poretka

Na kraju prvog dana u Maleziji

Nico Rosberg na vrhu poretka

Kiše nije bilo, ali je bilo izuzetno vruće na drugom slobodnom treningu u Maleziji. Tri vozača su uspjela do kraja dana krug spustiti ispod 1:40.

U tom društvu su se našli Nico Rosberg, Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel. Brzi krugovi su se vozili na mekšoj komponenti guma, Felipe Massa je prvi postavio vrijeme 1:40.112, nakon čega se na prvo mjesto probio Rosberg sa 1:39.909.

Hamilton je bio drugi, ali je onda Kimi Raikkonen došao na tri stotinke zaostatka Rosbergu. Na treće mjesto se progurao Sebastian Vettel sa šest stotinki slabijim vremenom. Sva trojica vozača u ovom društvu su odvozila jednak broj krugova, po 30.

Lewis Hamilton je drugi trening zaključio na četvrtom mjestu, nije mogao brže od 1:40.051, dok je Fernando Alonso relativno blizu Hamiltonu sa 1:40.103.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.