Norbert Haug napušta Mercedes Autosport

Nakon dvadeset godina

Norbert Haug napušta Mercedes Autosport

M. Maksimović

Norbert Haug napušta odjel Mercedes Autosporta.Nakon dvadeset godina Nijemac je odlučio da se povuće nakon isteka ugovora na kraju ove godine.Norbert Haug je rođen 24.novembra 1952.godine i jedno je prepoznatljivih lica iz svijeta Formule 1.

Svoju karijeru je gradio kao novinar, ali je nastupao i u amaterskim utrkama.Rezultat karijere bilo mu je drugo mjesto na čuvenoj utrci 24 sata Nürburgringa 1985. Godine 1990. dobio je posao koordinatora sportskih aktivnosti u Mercedes-Benzu, kasnije je postao šef odjela Mercedes Autosporta.Tokom karijere u kojoj je vodio Mercedes i partnerske ekipe, došao je do šest naslova svjetskih prvaka Formule 1  i 87 pobjeda. Pored toga tu su i brojne pobjede Mercedesa u DTM prvenstvu gdje ova ekipa nastupa od 1992.godine.

 

''Hvala ljudima u najboljoj automobilskoj kompaniji na svijetu, gdje sam proveo više od 20 godina i niti jednom trenutka nismo gubili strast prema poslu koji radimo. Posebno bih želio zahvaliti upravnom odboru, koji mi je tokom svih tih godina dao slobodu i povjerenje u aktivnostima kojima sam se bavio.Od kako smo se kao samostalna ekipa pojavili u Formuli 1 nismo opravdali očekivanja, ali se nadam da ekipa ide u pravom smjeru, da smo ekipi osigurali bolju budučnost'' rekao je Haug. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.