Nova sezona Formule 1 počinje s dvije utrke na istoj stazi?

Vjerovatno u julu

Nova sezona Formule 1 počinje s dvije utrke na istoj stazi?

A. Čaušević

Pandemija koronavirusom nije zaobišla ni Formulu 1, a sinoć je otkazana i deveta utrka sezone, odnosno Velika nagrada Kanade. 

Prema pisanju njemačkog lista Auto Motor und Sport nova sezona Formule 1 će vrlo vjerovatno početi u julu i to sa dvije utrke na stazi Red Bull Ring u austriskom Spielbergu.

Austrijske vlasti su popustili s rigoroznim mjerama zbog čega su šefovi timova sigurni da će nova sezone započeti u Austriji jer žele izbjeći probleme sa sponzorima i vlasnicima TV prava.

Prva VN Austrije bi se trebala voziti 5. jula. Dvije sedmice kasnije na rasporedu je VN Velike Britanije u Silverstoneu, a još jedna utrka u Austriji bi se trebala voziti u slobodnom vikendu između dvije ranije planirane. utrke.

Plan organizatora Formule 1 je da se ove sezone održi između 15 i 18 utrka, a za neke od odgođenih utrka će se tražiti naknadni datumi. Obavezno ljetno zatvaranje tvornica je već odgođeno kako bi se utrke mogle voziti i u augustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi