Novi C4 i ë-C4, 100% ëlektrični: Citroën otkriva kompaktnu limuzinu!

Novi C4 i ë-C4, 100% ëlektrični: Citroën otkriva kompaktnu limuzinu!

Teme:

Predstavljajući Novi ë-C4 ,100% električni  i novi C4, Marka u 2020. nastavlja svoju električnu ofenzivu (s lansiranjem šest električnih vozila) i ispisuje novo poglavlje u svojoj povijesti na području limuzina.

Kompaktna limuzina, koja ispunjava očekivanja segmenta i naglašava identitet marke Citroën sa:

Izborom energije: Novi ë-C4 - 100% ëlectric je 5. automobil u opusu električne ofenzive marke Citroën nakon modela SUV C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer. Novi C4 je također dostupan u benzinskoj i dizelskoj izvedbi.

Snagom koncepta: utjelovljuje snažni iskorak u dizajnu Citroënovih silueta, donosi povišeni položaj na kotačima velikih dimenzija, aerodinamičnu i energičnu siluetu koja uključuje kodove SUV vozila, naglašen dizajn s grafičkim elementima nudeći brojne mogućnosti personalizacije.

Udobnosti u unutrašnjosti: sve prednosti programa Citroën Advanced Comfort® za povećanu udobnost za sve s progresivnim hidrauličnim graničnicima, sjedalima Advanced Comfort ili Smart Pad Support Citroën™ kao svjetskom premijerom. Iskustvo udobnosti osnaženo je s 20 tehnologija za pomoć u vožnji koje uključuju Highway Driver Assist, drugu razinu polu-autonomne vožnje kao i 6 tehnologija za povezivost. Te kvalitete su dodatno naglašene na Novom ë-C4 – 100% ëlectrični koji nudi iskustvo ë-Confort.

U SREDIŠTU SEGMENTA KOMPAKTNIH LIMUZINA

Nakon ofenzive na teritoriju SUV vozila obilježene uspješnim lansiranjem SUV C3 Aircross i SUV C5 Aircross SUV (300,000 i 200 000 prodanih vozila od lansiranja krajem 2017.), Citroën se priprema za novu važnu etapu sa snažnim povratkom na tržište limuzina. Kompaktne limuzine igraju važnu ulogu na europskom tržištu i predstavljaju gotovo 28% prodaje C segmenta u 2019. Novi ë-C4, 100% ëlektrični i novi C4 udovoljavaju svim očekivanjima segmenta, nudeći moderan koncept prepun karaktera prilagođen današnjem svijetu. 100% električni, benzinski ili dizelski, ovo je nova generacija kompaktne limuzine Citroën inspirirane kupcima i njihovim načinom doživljaja automobila, a posjeduje sve kvalitete za protresti segment koji se obnavlja.

3 RAZLIČITE ENERGIJE KUPCU NA IZBOR: 100% ELEKTRIČNI, BENZINSKI ILI DIZELSKI

Novi ë-C4, 100% ëlektrični i novi C4, to je isti moderan i tehnološki automobil dostupan s 3 različite energije: 100% električni, benzinski ili dizelski kako bi omogućio kupcima izbor učinkovitih motora koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Novi ë-C4 -100 % električni je 5. u strategiji elektrifikacije marke Citroën, nakon modela SUV-a C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer.

NASLJEĐE KOMPAKTNIH LIMUZINA

Citroën i kompaktne limuzine, to je priča o uspjehu od prvog C4 iz 1928. Bogata povijest koja uključuje GS, izabran 1971. Europskim automobilom godine i koji ove godine slavi 50. rođendan. Radi se o linija automobila koja je prepoznatljiva po svom karakteru, udobnošću i držanju ceste kroz desetljeća: C4-1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4-2004., C4-2010. i C4 Cactus.

STOLJEĆE UDOBNOSTI I KARAKTERA

Novi ë-C4 - 100% Electric i Novi C4 temelje se na dugom i bogatom iskustvu marke Citroën u segmentu kompaktnih limuzina s gotovo 12,500,000 prodanih primjeraka u 92 godine: prva generacija C4 (1928), Ami 6 i Ami 8, GS i GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004. i 2010. generacije) i C4 Cactus. To je linija kompaktnih limuzina koje su obilježile automobilsku povijest odgovarajući na potrebe kupaca: s velikom udobnošću i odličnim držanjem ceste, kompaktni izvana i prostrani iznutra, elegantni i robusni. Novi ë-C4 - 100% ëlectric i Novi C4 su 10. generacija kompaktnih limuzina Citroën. Oni vraćaju u život elemente koji čine duh Citroëna: duh André Citroëna u C4 iz 1928., hrabri dizajn Ami 6 i Ami 8,legendarna udobnost modela GS i GSA, suvremenost BX-a, besprijekorno držanje ceste ZX-a, velikodušna prostranost modela Xsara, tehnologija i svestranost C4 (generacije 2004. i 2010.) i originalan karakter C4 Cactusa.

CITROËN C4 (GENERACIJA 1928.)

Otkriven 1928., prva generacija C4 je prvi kompaktni automobil Marke. Udoban i elegantan, prodan je u 243 000 primjeraka.

CITROËN AMI 6 i AMI 8

Otkriven 1961., Ami 6 ističe se svojim atipičnim stilom s okrenutim stražnjim staklom i iznimnom udobnošću u svom segmentu. Godine1969., Ami 8 je suvremenija izvedba Ami 6, s fluidnijom linijom krova. Iznimno popularni i uspješni, limuzinske izvedbe Ami 6 i Ami 8 prodan je u 882 000 primjeraka.

CITROËN GS I GSA

Predstavljen 1970 i izabran 1971. Europskim automobilom godine, GS j epohvljen od strane novinara zbog svoje udobnosti dostojne limuzine, svojeg aerodinamičnog i elegantnog dizajna i svojih revolucionarnih tipki za to vrijeme, ergonomije i lakoće pristupa. Posebno zahvaljujući hidropneumatskom ovjesu koji je nudio udobnost lebdećeg tepiha, odmah se izdvojio kao najudobniji automobil u segmentu. GSA je bila suvremenija izvedba GS-a, koji je imao vrata prtljažnika radi lakšeg utovara. GS i GSA u limuzinskim izvedbama prodani su u 1,994,000 primjeraka.

CITROËN BX

Predstavljen 1982., BX nudi moderan i originalan dizajn kao i veliku udobnost svim putnicima. Ova limuzinska izvedba, koja je ostvarila veliki uspjeh, prodana je u 2,150,000 primjeraka.

CITROËN ZX

Lansiran 1991., ZX se izdvaja od konkurencije svojim držanjem ceste, udobnošću ovjesa i unutarnjim prostorom: kompaktan izvana i vrlo prostran. Bio je prodan u više od 2,465,000 primjeraka u različitim izvedbama karoserije: coupé s trojim vratima, s petorim vratima i četvorim vratima, međunarodni oblik karoserije koji se prodavao u Kini.

CITROËN XSARA

Predstavljena 1997., Xsara je zamijenila ZX, donoseći još više sigurnosti, svestranosti i udobnosti u elegantnom “2.5 volumenu” karoserije tipičnom za Citroën. Prodana je u 1,343,000 primjeraka u izvedbama s petorim i coupe, s trojim vratima.

CITROËN C4 (GENERACIJE 2004. I 2010.)

Generacija C4 lansirana 2004. utjelovljuje Citroënovu odvažnost u pogledu dizajna i tehnologije. Inovativan i suvremen, dostupan je u brojnim oblicima karoserije: s petorim i četvorim vratima i iznimno originalnoj coupe izvedbi.

Generacija C4, lansirana 2010. bila je dostupna s izvedbama s petorim i četvorim vratima. Predstavlja najudobniju sintezu segmenta s neusporedivom udobnošću kombiniranu s tehnološkom opremom, elegantnim dizajnom i učinkovitim motorima.

Ove dvije generacije predstavljaju svu svestranost očekivanu od kompaktnog automobila. Prodani su u preko 2,941,000 primjeraka.

CITROËN C4 CACTUS

C4 Cactus, predstavljen je 2014, izražava snažnu i odvažnu osobnost, pravu alternativu standardnim kompaktnim limuzinama. C4 Cactus nudi drugačiju filozofiju: robustan i fluidan stil, naglašen funkcionalnim elementima kao što su Airbump® ili zaštita lukova kotača, gladak i high-tech interijer i vrhunsku udobnost. Ova udobnost je tajno oružje druge generacije C4 Cactusa, lansiranog 2018., udobnost naglašena s dvije osnovne inovacije: s jedne strane, ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima®, koji iz dana u dan stvaraju dojam letećeg tepiha, te s druge strane Advanced Comfort sjedala koja pozivaju putnike u mekanu i udobnu čahuru i koja je pravi poziv za putovanje. S više od 440,000 prodanih primjeraka do sada, C4 Cactus je utro put dizajnu sadašnjih i budućih Citroënovih vozila.

INOVATIVNI STAV I SNAŽAN DIZAJN

Novi ë-C4 -100% ëlektrični i novi C4 je novi koncept u središtu segmenta, s jedinstvenim i snažnim identitetom. Povišena i naglašena, silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost istovremeno uzimajući neka obilježja SUV vozila za još veću snagu i karakter vozila. Aerodinamičan i fluidan, preuzima glavne oznake identiteta marke Citroën istovremeno donoseći novi izgled dizajna game. Njegova topla i visoko-tehnološka unutrašnjost odmah izražava ugodnost, udobnost i suvremenost.

VRHUNSKA TOPLINSKA UDOBNOST

Kako bi povećali svakodnevnu toplinsku udobnost, čak i u najekstremnijim uvjetima, New ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 nude:

Grijano vjetrobransko staklo i upravljač, novo u gami Citroën,
Grijana sjedala, sprijeda i straga,
Automatski dvozonski klima uređaj s dvostrukim komandama za jednostavnije korištenje: fizičke komande na prednjoj središnjoj konzoli i digitalne komande na dodirnom zaslonu,
Ventilatori za zrak na središnjoj konzoli straga za putnike straga.

PAMETNA POHRANA ZA SVAKOGA

Posebna pažnja posvećena je skladištenju unutar vozila. Dizajn vozila, temeljen na programu Citroën Advanced Comfort®, oslobodio je što je moguće više prostora. Ne manje od 16 pretinaca za odlaganje s ukupnim volumenom 39 l za veću svakodnevnu praktičnost s inovativnom i praktičnom opremom koja udovoljava sve većim očekivanjima svih putnika, kako sprijeda tako i straga.

NOVI URADAK PROGRAMA CITROËN ADVANCED COMFORT®

Savršeno utjelovljuje program Citroën Advanced Comfort®, novi ë-C4 -100 % električni i novi C4 nude novu partituru, globalnu i suvremenu udobnost koja uzima u obzir sve kriterije: udobnost u vožnji koja je osigurana progresivnim hidrauličnim graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort; udobnost življenja zahvaljujući unutarnjem prostoru i praktičnim detaljima koji uključuju jedinstvenu inovaciju za putnike kao svjetsku premijeru; unutarnji mir radi mirne i svijetle unutrašnjosti; udobnost korištenja zahvaljujući dobrobiti tehnologije i svakodnevnoj pomoći. Naglašene su kvalitete novog 100 % električnog ë-C4 ë-Comfort: tišina rada, fluidnost, užitak u vožnji.

SPECIFIČNA I PROFINJENA PONUDA PERSONALIZACIJE

U skladu sa statusnim očekivanjima kupaca kompaktnih limuzina, novi ë-C4 - 100% električni i novi C4 nude izbor od 31 kombinacije boja i Color Paketa izvana te 6 različitih unutarnjih uređenja, što omogućava kupcima vožnju u automobilu koja im odgovara.

31 vanjskih kombinacija kako bi se kreirao automobile koji odgovara imidžu kupca

Ponuda personalizacija izvana na novom ë-C4 - 100% ëlectric i Novom C4 omogućava 31 različitih kombinacija za kreiranje i uključuju:

7 boja karoserije, od najsvjetlijih do najsvjetlijih: bezvremenske i nepogrešive Polar White, Obsidian Black, Cumulus Grey i Platinum Grey, živahna i topla Elixir Red i Caramel Brown te elegantna i profinjena, Iceland Blue.
5 Color Paketa: Glossy Black, Metallic Sand, Textured Grey, Anodised Deep Red i Anodised Blue, posljednja je napravljena isključivo za Novi ë-C4 - 100% electrični i identična je ponuđenoj na C5 Aircross SUV Hybrid kako bi osnažila obiteljski duh na elektrificiranim vozilima marke Citroën. Ovi Color Paketi, tipični za automobile Citroën, napravljeni su za umetke u boji oko prednjih svjetala za maglu i na Airbump®-u, omogućava diskretne, profinjene i dinamične kombinacije.

ADVANCED COMFORT SJEDALA ZA UDOBNO PUTOVANJE

Široka i ugodna sjedala Novog ë-C4 - 100% ëlectričnog i Novog C4 odmah pozivaju putnike za se smjeste u vozilo. Pružaju ugodan osjećaj udobnosti, blagostanja i podrške, dajući putnicima osjećaj da sjede u naslonjaču, dobro izoliranom od ceste. Sjedeći više nego kod konkurencije zahvaljujući uzdignutom držanju, putnicima je garantirano da vide dalje i mogu se mirno suočiti s cestom.

PUTNIČKI PROSTOR OKUPAN SVJETLOM

Svjetlost u unutrašnjosti vozila je jedan od stupova programa Citroën Advanced Comfort® , koje putnicima pomaže uroniti u mirnu i pozitivnu atmosferu zahvaljujući velikim staklenim površinama od 4.3 m² i toplim materijalima. Svijetle boje krovne obloge i unutarnjih obloga stupova omogućavaju čistoću i toplinu, dok neki unutarnji ambijenti imaju svijetle i blage nijanse koje nisu uobičajeni u automobilskom okruženju, kao što su ambijenti Metropolitan Blue ili Hype Red.

PROSTORNOST NA NAJVIŠOJ RAZINI

Kompaktna limuzina mora biti višenamjenski automobil koji može sve napraviti. Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 nudi i kompaktne vanjske dimenzije za obavljanje svakodnevnih zadataka i velikodušan unutarnji prostor, zahvaljujući posebice međuosovinskom razmaku od 2,670 mm, koji je jedan od najdužih u segmentu i ima odličan prostor za koljena straga, Best in Class (198 mm). Vanjska širina od 1,800 mm, omogućava velikodušno smještanje tri osobe straga - 1,380 mm širine u ramenima i 1,440 mm u laktovima.

Uz velikodušan prtljažnik od 380 litara koji je jednostavan za korištenje zahvaljujući ravnom pragu (715 mm), širokim izrezima i ravnim stranicama, Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 su pozicionirani u središte segmenta i mogu se prilagoditi individualnim potrebama. Za više praktičnosti, podnica u dva položaja omogućuje podjelu prtljažnog prostora u odjeljke i omogućava ravan pod kada su sjedala spuštena.

OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA ZA PUTOVANJE NA LETEĆEM TEPIHU

Novi ë-C4 - 100% ëlectrični i Novi C4 su opremljeni kao standard od središta game s ovjesom s hidrauličnim graničnicima®, koji su prvi puta bili predstavljeni na C4 Cactusu i SUV C5 Aircrossu, pružajući vrhunsku udobnost i efekt “letećeg tepiha” za blagostanje u vozilu, dinamičnost i užitak u vožnji.

Ova ekskluzivna inovacija marke Citroën ima za cilj poboljšati kvalitetu sustava filtriranja koji su tako dragi kupcima Marke. Ovo je vrhunac stručnosti marke Citroën na području ovjesa: udobnost ovjesa je u genima Marke više od 100 godina i kupci su se vezali za udobnost Citroëna, koja je drugačija od bilo čega na tržištu.

GAMA UČINKOVITIH I MODERNIH MOTORA

Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 nudi potpunu gamu pogonskih sklopova. Učinkovita ponuda idealna je za zadovoljavanje potreba svih korisnik:

Novi ë-C4 - 100% ëlektrični:
1 100% električni motor: 136 KS (100 kW) - Baterija 50 kWh.

Novi C4:
5 Euro 6d benzinskih motora: PureTech 100 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 i PureTech 155 EAT8 – samo za međunarodna tržišta,
2 Euro 6d dizelski motori: BlueHDi 110 S&S 6-brzinski ručni i BlueHDi 130 S&S EAT8.

20 TEHNOLOGIJA ZA POMOĆ U VOŽNJI POSLJEDNJE GENERACIJE

Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i New C4 opremljeni su s pomoćima u vožnji, s ne manje od 20 tehnologija posljednje generacije. To je kao i SUV-u C5 Aircross SUV, koji je benchmark za pomoći u vožnji kod marke Citroën: s novim 100 % električnim ë-C4 i novim C4, kupac je uistinu na putu za autonomnu vožnju!

Tehnologije za poboljšanje sigurnosti tijekom vožnje: veliki korak prema autonomnoj vožnji

Active Safety Brake
Collision Risk Alert and Post Collision Safety Brake;
Aktivni sustav nadzora mrtvih kutova;
Sustav za pomoć pri zadržavanju unutar vozne trake;
Adaptivni limitator/regulator brzine s funkcijom Stop & Go;
Sustav Highway Driver Assist
Coffee Break Alert;
Sustav za upozorenje na nepažnju vozača;
Prošireno prepoznavanje prometnih znakova i preporuka za brzinu;
Automatsko prebacivanje dugih u kratka svjetla.

Tehnologije za povećanje udobnosti i bezbrižnosti u vozilu

Pristup i pokretanje vozila bez ključa:
Head-up zaslon u boji;
Automatska električna parking kočnica;
Bočni parkirni senzori;
Kamera za vožnju unatrag Top Rear vision;
Kamera 360 vision;
Park Assist;
Hill Start Assist;
Svjetla za maglu s bočnim osvjetljenjem;
Kontrola stabilnosti prikolice.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Dužina: 4,360 mm
Širina: 1,800 mm / 2,032 mm otvoreni retrovizori / 1,834 mm preklopljeni retrovizori
Visina: 1,525 mm
Međuosovinski razmak: 2,670 mm
Promjer kotača: 690 mm
Krug okretanja: 10.9 m
Visina od tla: 156 mm
Volumen prtljažnika: 380 l
Visina praga ukrcaja: 715 mm
Novi ë-C4 - 100% ëlektrični:
Snaga: 136 KS (100 kW)
Pogonska baterija: visokonaponska 400 V Litij-ionska 50 kWh
Okretni moment: 260 Nm
Doseg: 350 kmi – ciklus prema WLTP-u
Maksimalna brzina: 150 km/h
0-100 km/h: 9.7 sekundi (sportski mod)
Vrijeme punjenja:
100 kW javna punionica: baterija je napunjena do 80% u 30 minuta, i.e. 10 km/min
32 A Wall Box: između 5 sati (trofazni priključak s opcijskim 11 kW punjačem) i 7 sati 30 min (jednofazni priključak)
Kućna utičnica: između 15 sati (pojačana utičnica) i više od 24 sati (standardna utičnica)

Povezano

Top Komentari

Rajvosa2019
Raja nema para za gaca , kakav Citroen kakvi bakraci - treba izumuti kakvog golfa-x na pedalni pogon- pa da vidis kako bi narod nahrnuo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi