Novo slavlje Jensona Buttona

Velika nagrada Španije

Novo slavlje Jensona Buttona

Britanac Jenson Button pobjednik je Velike nagrade Španije. Iako je izgubio startno vodstvo, pilot Brawna je uspio kroz boksove stići do prve pozicije.

Potpuni trijumf ekipe Brawn upotpunio je Rubens Barichello, koji je kroz cilj prošao drugi. Treći je bio Mark Webber, četvrti Sebastian Vettel, a peti Felipe Massa koji je četvrto mjesto morao prepustiti mladom Nijemcu zbog nedostatka goriva na samom kraju utrke.

Button sada ima četiri pobjede u Formuli 1 iz pet utrka ove sezone i već je sada jasno da je najveći kandidat za naslov prvaka.

Britanac tako uvjerljivo vodi u poretku vozača sa 41 bodom. Drugi je Barrichello (27), a treći Vettel (23). Što se ekipa tiče, prvi je suvereno Brawn sa 68 bodova, Red Bull sa 38,5 je na drugom mjestu, dok je treća Toyota (26,5).

Sljedeća utrka je Velika nagrada Monaka u Monte Carlu 24. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije