Odgođena trka Formule 1 u Kini
Foto - EPA

Korona virus odgodio VN Kine

Odgođena trka Formule 1 u Kini

M. Šljivak

Svjetska automobilistička federacija (FIA) saopštila je danas kako je trka Formule 1 u Kini odgođena zbog korona virusa.

Velika nagrada Kine bila je na rasporedu od 17. do 19. aprila, ali FIA je iz sigurnosnih razloga odlučila da je pomjeri za drugi datu,.

"Trka za Veliku nagradu Kine odgođena je zbog korona virusa. Organizator trke atražio je odgađanje zbog zabrinutosti za zadravlje navijača i članova ekipa. FIA i Formula 1 će nastaviti da prate razvoj situacije i pokušat ćemo da nađemo datum na kraju godine. Kina je za nas veoma bitna i nadamo se da ćemo se tamo vratiti što prije", saopšteno je.

Za sada nema informacija o otkazivanju drugih trka, ali to bi se vrlo lako moglo desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi