Odlazi velikan Formule 1

Shumacher: Radujem se oproštaju

Odlazi velikan Formule 1

Michael Schumacher će se danas po drugi put oprostiti od Formule 1, ali ovog puta nema pomiješanih emocija i priznaje da se raduje oproštaju.

" Odbrojavam dane do odlaska i radujem se tome", izjavio je Nijemac.

 

" Možda ću u određenim trenucima, kao što je odlazak na stazu kad krene utrka, razmišljati o svemu. Ko zna? Možda će me ponijeti emocije. Do sad nije bilo toliko toga."

 

Upitan za svoj raspored u budućnosti Shumacher je rekao:

 

" Imam neke dobre ideje i opcije, siguran sam da ću i u budućnosti imati popunjen raspored." 

 

 

Legenda je rođena trećeg januara 1969. Tokom karijere je 68 puta startao sa pole positiona, bio pobjednik u utrci 91 put. U zavidnoj karijeri ima sedam naslova svjetskog prvaka. Čak 155 puta je bio na podiju uz osvojenih 1560 poena i ukupno 308 startova u utrku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.