Ogier pobjedio Hirvonen se oprostio

Spušten zastor u WRC-u

Ogier pobjedio Hirvonen se oprostio

Svjetski prvak u rallyju Francuz Sebastian Ogier u Volkswagenu potvrdio je naslov prvaka pobjedom na 70. izdanju rallyja po Walesu, posljednjoj utrci svjetskog prvenstva. Francuz je osmu pobjedu sezone, te 24. u karijeri ostvario sa 37 sekundi prednosti ispred Finca Mikke Hirvonena u Fordu, dok je treći bio Norvežanin Mads Oestberg u Citroenu s više od minute zaostatka.

Miko Hirvonen je ovim drugom mjestom stavio tačku na i kada je u pitanju njegova karijera. Finac je aktivan od 2002. godine, ostvario je 15 pobjeda, odnosno 260 etapnih pobjeda. Prvi nastup je ostvario na domaćem rallyju u Finskoj, posljednju pobjedu je proslavio 2012. godine na Sardiniji.

U ukupnom poretku svjetskog kupa Ogier je pobijedio sa 267 bodova, Finac Latvala je drugi sa 218 bodova, a treće mjesto osvojio je Norvežanin Andreas Mikkelsen sa 150 bodova. U poretku konstruktora slavio je Volkswagen 1 (447) ispred Citroena (210) i M-Sport Forda (208).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije