Ogier prelazi u Volkswagen

Ogier prelazi u Volkswagen

Sebastien Ogier pridružit će se ekipi Volkswagen u Svjetskom reli šampionatu nakon napuštanja Citroena.

Francuz je napustio ekipu Citroen godinu dana prije isteka ugovora, prepustivši mjesto Fincu Mikki Hirvonenu koji će se od naredne sezone pridružiti osmerostrukom šampionu Sebastienu Loebu, javlja "AutoSport". 

Dvadesetsedmogodišnji vozač imat će zadatak da pomogne u poboljšanju "Pola R WRC" koji će biti Volkswagenov adut u sezoni 2013. 

Prelazak u ovu ekipu znači da će Ogier propustiti narednu sezonu.

"Volkswagen je broj jedan u Evropi a uskoro će biti prvi i u svijetu", kazao je Ogier. 

"Siguran sam da im je cilj osvajanje titule prvaka u Svjetskom reli šampionatu. Nadam se da ću biti dio tog pobjedničkog tima", dodao je. 

Direktor Volkswagenovog odjela za moto-sport, Kris Nissen, izjavio je da je ponosan što su njegovu ekipu pojačali Sebastian Ogier i njegov suvozač Julien Ingrassia, prenosi Eurosport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.