Svjetskom prvaku u Zagrebu razbijen auto od 700.000 eura

Ogier imao lakšu saobraćajnu nesreću

Svjetskom prvaku u Zagrebu razbijen auto od 700.000 eura

E. Škorić

Aktuelni svjetski prvak u WRC-u Sebastian Ogier je uoči zadnjeg dana Croatija Rallyja imao lakšu saobraćajnu nesreću u zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik.

Francuz je s Velesajma krenuo prema Medvednici i kod Kauflanda u Središću mu je razbijena 700.000 eura vrijedna Toyota Yaris WRC.

"Na snimci koja kruži WhatsApp grupama vidi se kako se Francuz kreće prema istoku te se, iz nepoznatih razloga, pokušava prestrojiti u desnu traku. U tom trenutku mu sa stražnje desne strane dolazi osobni automobil koji ga udara u desni bok i završava u ugibalištu autobusne stanice, koja je možda spriječila i težu nesreću", piše Index.hr.

Iz Ogierove ekipe Tyota Gazoo Racing su na Twitteru objavili da su Ogier i njegov suvozač Julien sudjelovali u saobraćajnoj nesreći, ali da niko nije povrijeđen i da će biti spremni za današnju etapu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi