Operacija trajala 17 sati: Mladi vozač Formule odbio amputaciju noge i nadmašio prognoze

Correa se oporavlja

Operacija trajala 17 sati: Mladi vozač Formule odbio amputaciju noge i nadmašio prognoze

M. Šljivak

Juan Manuel Correa, 20-godišnji vozač Formule 2 koji je teško povrijeđen u stravičnoj nesreći na belgijskoj stazi Spa, operisan je u nedjelju u Londonu.

Operacija je trajala nevjerovatnih 17 sati. Ljekari su Correi predlagali amputaciju desne noge, što je vozač odbio

Ljekari su tokom operacije imali velike komplikacije sa krvnim žilama. Na kraju je operacija ipak uspješno završena, a Correa bi za mjesec i po trebao da napusti bolnicu.

Narednih godinu dana će biti podvrgnut svakodnevnim terapijama kako bi vratio funkcionalnost desne noge, a Correa se obratio javnosti:

"Jasno mi je šta me čeka. Noge mi se moraju oporaviti i znam da mečeka duga rehabilitacija. Ova nesreća je teža od bilo čega drugog. Hvala svima iz dubine srca", rekao je Correa.

U nesreći koja se desila na stazi Spa smrtno je stradao Antoine Hubert, dok je Correa sa teškim povredama završio u bolnici, gdje su se ljekari nedjeljama borili za njegov život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi