Opet Lewis Hamilton najbrži

Drugi slobodni trening u Koreji

Opet Lewis Hamilton najbrži

Tamo gdje je stao, Lewis Hamilton je nastavio i na drugom slobodnom treningu. Držao je odličan ritam i na kraju je pokazao koliko i kako može Mercedes parirati Red Bullu.

Hamilton je na drugom treningu odradio 31 krug, a najbrđi je bio u vremenu 1:38.673. Sebastian Vettel je svoj najbolji krug postavio odmah po prelasku na super-mekanu komponentu guma. Svjetski prvak je zaostao 0.108 sekundi te se ubacio na drugo mjesto izmešu dva vozača Mercedesa. Treći vrijeme je imao Nico Rosberg.

Drugi bolid Red Bulla, onaj Marka Webbera je završio kao četvrti, dok je peti bio Felipe Massa. Kimi Raikkonen je ovaj put bio osmi, dok su manjih problema imali Charles Pic, Esteban Gutierrez i Fernando Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.