Opomena Alonsu,  kazna Webberu

Izgledalo je zanimljivo

Opomena Alonsu, kazna Webberu

Vozač Red Bulla Mark Webber je kažnjen pomjeranjem za deset mjesta na startu VN Koreje. Dva kruga prije kraja utrke, Mark Webber je morao odustati zbog kvara na motoru.

Kako je Australac bio daleko od samog cilja, Fernando Alonso je pritekao u pomoć, pa je jednostavno doveo Webbera do cilja. Nakon utrke su obojica vozača kažnjena. Webber je prekršio pravilo, vratio se na stazu bez dozvole redara. S obzirom da je ovo treća opomena za Webbera, vozač Red Bulla je kažnjen pomjeranjem za deset mjesta na startu utrke za VN Koreje. Pored toga Webber je kažnjen zbog pretrčavanja staze, a vozač Ferarija zbog zaustavljanja tokom tzv.kruga za hlađenje.

"Ovo je veoma frustrirajuće. Ne mogu ništa reći, ali je frustrirajuće. Sudije su tako odlučile i moram živjeti s tim. Zato će moja utrka u Koreji biti kompromitovana, a radi se o teškoj stazi" kaže Webber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.