"Osvajanje titule je bio moj cilj, ali u tome nisam uspio"
EPA

Rekao je Valtteri Bottas

"Osvajanje titule je bio moj cilj, ali u tome nisam uspio"

E. Ganibegović

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas svjestan je kako sljedeće sezone mora povećati broj pobjeda ako želi imati nekakve šanse za osvajanje šampionata.

Prethodnu sezonu neće pamtiti baš po najboljem, jer je stigao do svega tri pobjede, iako je imao sjajan početak u Mercedesu.

"Sljedeće godine želim da više pobjeđujem. S ovakvim sistemom trebaš pobjeđivati ako se želiš boriti za naslov", rekao je Finac.

"Naravno, konstantnost je najvažnija, što mi je falilo ove sezone. Imao sam utrka kada sam bio veoma dobar, ali i perioda kada sam bio u slaboj formi. To je glavni razlog zašto me Lewis pobijedio - on je bio na visokoj razini cijele sezone."

"Uvijek imam velika očekivanja. Znao sam da ću ove godine imati priliku boriti se za naslov, znao sam da je takvo nešto moguće. Osvajanje titule bio je moj cilj, ali u tome nisam uspio."

"Međutim, najbitnija je količina novih stvari koje sam naučio - zajedno s momčadi, u tvornici i s Lewisom. To će mi pomoći sljedeće godine. Uvijek želiš biti skoro pa savršen. Ove zime ću raditi više nego ikad prije i pokušat ću sljedeće godine biti bolji", izjavio je Bottas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi