Otkazana i trka u Le Mansu

Pitanje je kada će početi šampionat u Moto GP-u

Otkazana i trka u Le Mansu

Teme:

Rukovodeći organ Moto GP šampionata otkazao je i trku u Le Mansu.

To je već šesta ovosezonska trka u ovom šampionatu koja je doživjela istu sudbinu. Tačnije rečeno, peta koja je odložena, dok je za sada jedino trka u Kataru skroz otkazana.

Katar je trebao biti domaćin prve trke ove sezone, ali tu će se najbolji motociklisti vratiti tek u 2021. godini. Poslije toga, trebale su uslijediti trke u Argentini i Sjedinjenim Američkim Državama. Obje su pomjerene za novembar, dok je također i trka za Veliku nagradu Tajlanda dobila novi termin - oktobar.

Nakon svega otkazana je i Španija, koja je trebala biti vožena početkom maja, a za koju se još nije pronašao novi termin. Na čekanju novog termina do daljnjeg će biti i Francuska, odnosno Le Mans.

Ova trka trebala se voziti od 15. do 17. maja, ali otkazana je zbog virusa Covid-19. Naredna trka po kalendaru je ona u italijanskom Mugellu koja bi se trebala održati 31. maja, ali po svemu sudeći i ona bi mogla biti odgođena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi