Otkazana Velika nagrada Italije u Moto GP-u

Razlog je a što drugo nego pandemija koronavirusa

Otkazana Velika nagrada Italije u Moto GP-u

Teme:

Pandemija koronavirusa otkazala je utrku Svjetskog prvenstva u motociklizmu za Veliku nagrade Italije u Mugellu pa prvi put u posljednjih 30 godina motociklisti neće juriti legendarnom stazom u Toskani.

Utrka je trebala biti održana 31. maja, ali je prvo bila odgođena, a kako nije moguće pronaći novi termin, na kraju je i otkazana.

Motociklistička sezona u elitnom razredu trebala je početi 8. marta u Kataru, ali dosad nije održana niti jedna utrka. Otkazano je osam utrka - u Kataru, Nizozemskoj, Njemačkoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Australiji i Japanu te i sada Velika nagrada Italije, a u Međunarodnoj motociklističkoj federaciji nadaju se da bi sezona mogla početi 19. jula utrkom za Veliku nagradu Španjolske u Jerezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi