Otkazuju se dvije utrke Formule 1, traže se zamjenske staze

Nove promjene u kalendaru

Otkazuju se dvije utrke Formule 1, traže se zamjenske staze

A. Čaušević

Kako sada stvari stoje vrlo lako bi moglo doći do promjene u kalendaru Formule 1 u ostatku sezone. 

Evropski dio kalendara će biti ispunjen u planiranom, dok bi problemi mogli nastati kada najbrži oktanski cirkus na svijetu seli u Aziju.

Naime, još uvijek nisu potvrđene utrke za Velike nagrade Japana i Singapura, pa postoji mogućnost da dođe do promjena kada su u pitanju utrke u oktobru.

Prvi kandidati da zamjene Japan i Singapur su Mugello i Nurburgring baš kao i prošle sezone, ali problem predstavlja vrijeme jer je u to doba godine u Evropi poprilično hladno.

Upitano je i održavanje tri utrke na području Sjeverne i Južne Amerike. Sigurna je utrka u SAD-u i to na insistiranje Liberty emdije, dok je upitno šta će biti sa Meksiom i Brazilom.

Posljednje dvije utrke u sezoni, Velike nagrade u Saudijskoj Arabiji i Abu Djabiju nisu upitne, ali jeste ona u Australiji pa bi ponovo mogla uskočiti staza Shakir u Bahreinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi