Otkrivena je plata najboljeg motocikliste današnjice

Marquez zarađuje bogatstvo u Hondi

Otkrivena je plata najboljeg motocikliste današnjice

A. Čaušević

Marc Marquez je već godinama najbolji motociklista svijeta. Španac na motoru Honde iz godine u godinu osvaja šampionske titule. 

Marquez u Hondi zarađuje pravo bogatstvo. Otkrio je to direktor Ducatija Paolo Ciabatti kada je govorio o mogućem dolasku Španca u italijanski tim.

"Nije istina da ga nismo kontaktirali, ali nam je rekao da je njegov prioritet ostanak u Hondi. Japanci su ga osigurali sa platom koja ako nije 20, odna jeste 15 miliona eura godišnje" rekao je Ciabatti.

Inače, Marquez je početkom godine s Hondom potpisao novi četverogodišnji ugovor s Hondom te je sasvim jasno gdje želi biti i u narednom periodu.

Nova sezona Moto GP bi trebala početi 19. jula na stazi u Jerezu u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi