Otkrivena nova Mercedesova Srebrena strijela

Njemački tim otkrio svoj W04 bolid

Otkrivena nova Mercedesova Srebrena strijela

A. Haznadarević

Njemačka momčad Mercedesa, kao posljednja u nizu je predstavila svoj bolid za predstojeću sezonu Formule 1, kao i novu vozačku kombinaciju.

Novi bolid nazvan W04 će, prema najavama je konstruisan da ekipi Mercedesa pomogne da konačno postane konkurentna i smanji zaostatak za vodećim timovima.

 

U protekloj sezoni Nico Rosberg je sa devetom pozicijom bio najbolji vozač ove momčadi, što je ujedno i jako razočaravajući rezultat, dok je s druge strane ponajviše zbog slabih bolida propao pokušaj povratka velikog Michaela Schumachera u Formulu 1.

 

"Želimo razviti ovu momčad u najbolju u Formuli 1", poručio je Nico Rosberg, koji će ove sezone za timskog kolegu imati Lewisa Hamiltona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.