Otvorena borba za naslov, problemi za Mercedes

Mercedes bez pobjede na VN Njemačke od 1954. godine

Otvorena borba za naslov, problemi za Mercedes

Nakon odustajanja Rosberga i trijumfa Hamiltona u Silverstoneu, situacija u borbi za naslov prvaka je ponovo otvorena. Međutim, koliko je to dobro za svijet Formule 1, pogotovo za obične posmatrače, toliko je neugodno za Mercedes.

Toto Wolff je mišljenja kako Mercedes dolazi u jako neugodnu situaciju, dok Niki Lauda tvrdi kako obojica vozača imaju otvoren put u borbi za naslov.

"Borba između naše dvojice vozača je otvorena i vjerujem da će tako ostati. Mnogi me to  pitaju u posljednje vrijeme, ali moj odgovor ostaje isti. Dolazimo u Njemačku gdje očekujemo još jedan veliki duel. Možda će borba biti prejaka za moje srce, ali sigurno će biti zabavno", tvrdi Lauda.

Ono što je sigurno je da će Hamilton i Rosberg u nedelju priliku da ispišu nove stranice istorije Formule 1. Mercedes jako dugo čeka pobjedu na domaćem terenu, na Hockenheimu. Posljednji put je to na VN Njemačke napravio Juan Manuel Fangio daleke 1954. godine. Tada se VN Njemačke vozila na stazi Nürburgring Nordschleife.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.