Ove godine ćemo Formulu 1 možda gledati i u Portugalu

Razmatraju se razne opcije

Ove godine ćemo Formulu 1 možda gledati i u Portugalu

Formula 1 našla se u velikim problemima ove godine zbog pandemije Covid19. 

Brojne trke su otkazane ili pomjerene pa u trenutnom kalendaru postoiji samo osam trka koje bi se trebale voziti u 10 sedmica.

Obzirom da je to premal broj trka, čelnici takmičenja planiraju uvesti još neku a opcija ima nekoliko.

Kako prenose inostrani mediji, vrlo blizu dogovora je da se jedna trka do kraja godine vozi u Portugalu i to u Algarveu. Ovo mjesto u Portugalu maltene nema nikakvih problema s koronavirusom i zbog toga je najprihvateljivije za održavanje trke. Na toj lokaciji bile bi održane čak dvije trk i to krajem septembra i početkom oktobra. Podsjetimo u tom periodu se u kalendaru F1 nalazi trka u Sočiju koja je ove godine otkazana.

Osim Portugala, kao opcije se navode legendarne staze kao što su Hockenheim, Imola i Mugello na kojem se već voze trke u Moto GP konkurenciji.

Da se još za kraj osvrnemo i na podatak da se u Portugalu Formula 1 vozila do 1996. godine i to na stazi Estoril. Što se tiče staze u Algarveu, tu su tokom 2008. i 2009. godine bila vršena testiranja F1 timova.

Nova sezona Formule 1 počinje 5. jula u Austriji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi