Ovogodišnji reli Dakar odnio prvu žrtvu

Smrtno stradao Portugalac

Ovogodišnji reli Dakar odnio prvu žrtvu

A. Čaušević

Ovogodišnje izdanje relija Dakar nije moglo proći bez tragičnih posljedica. Smrtno je stradao 40-godišnji portugalski motociklista Paulo Goncalves.

Goncalves koji je 2015. godine bio drugi je život izgubio tokom sedme etape nakon što je pao na 276. kilometru posebnog testa.

Kada je na mjesto nesreće stigla hitna pomoć iskusni vozač nije davao znakove života, poslije pokušaja reanimacije prebačen je do bolnice gdje je konstantovana smrt.

Portugalski motociklist je 2013. godine je pobijedio na svim utrkama voženim na zemljenoj podlozi je na reliju Dakar debitovao još 2006. godine.

Do sada je u četiri puta najpoznatiju reli utrku na svijetu završio četiri puta među top 10, a poslije šest etapa u ovogodišnjem izdanju bio je 46. u generalnom poretku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi