Paddy Lowe ide u Mercedes

Stopama Hamiltona

Paddy Lowe ide u Mercedes

M. Maksimović

Stopama Lewisa Hamiltona koji je napustio McLaren i otišao u Mercedes, ide i tehnički direktor Paddy Lowe. 

Još krajem januara mjeseca pojavila se informacija kako nakon Hamiltona i Totta Wolffa u Mercedes dolazi Paddy Lowe nakon čega će i sudbina Nicka Frya i Rossa Brawna ostati pod velikim upitnikom.

 

Ross Brawn se vrlo brzo oglasio rekavši kako on ostaje šef ekipe do daljnjeg. Vrlo brzo je procurila informacija kako Mercedes nudi Paddyju milion eura po sezoni, duplo više nego u McLarenu.

 

Navodno je tu prvu ponudu, Lowe odbio, ali se na kraju ipak skrasio u Mercedesu. Vodstvo Mercedesa još uvijek nije potvrdilo ovu informaciju, međutim izvjesno je da će Paddy od naredne godine biti član Mercedesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.