Paddy Lowe uz Mercedes zvanično na Silverstoneu

Uz stazu prvi put nakon VN Brazila

Paddy Lowe uz Mercedes zvanično na Silverstoneu

M. Maksimović

Paddy Lowe je ne tako davno napustio ekipu McLarena a po prvi put na jednoj utrci kao član Mercedesa pojavit će se u Silverstoneu. Paddy je preuzeo ulogu tehničkog direktora od 2014. godine.

''Njegov dolazak je bonus za našu ekipu, pogotovo u trenutku kada se borite na dvije fronte. Mi želimo početi raditi na bolidu za 2015. godinu i trenutačno su naši resursi rastegnuti rekao bih do krajnjih granica,'' poručuje šef Mercedesa Ross Brown.

Mercedes i McLaren su ranije postigli dogovor po kojem Paddy može ranije početi raditi u Mercedesu zajedno sa Rossom Brownom i Totom Wolffom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.