Paddy Lowe već sada napušta McLaren

Očekivao se njegov odlazak na kraju

Paddy Lowe već sada napušta McLaren

M. Maksimović
Teme:

Nakon što je potvrđena buduća saradnja McLarena i Honde, ekipu iz Wokinga napustio je Paddy Lowe. Za njegov prelazak u ekipu Mercedesa znalo se od ranije, ali se očekivalo kako će se tek na kraju godine pridružiti Mercedesu.

Mercedes i McLaren su na kraju postigli dogovor po kojem Paddy može ranije početi raditi u Mercedesu zajedno sa Rossom Brownom i Totom Wolffom. Nezvanično, Mercedes je izrazio nezadovoljstvo nakon najave prestanka saradnje sa McLarenom, a Lowe je dobio odriješene ruke zbog bojaznosti Mercedesa da bi njihovi podaci mogli pomoći Hondi.

''Kada izgubite jednog klijenta kao što je McLaren svakako niste u idealnoj situaciji, pogotovo jer smo mi zajedno sa McLarenom imali velikog uspjeha.

Ono što je dobro za Formulu 1, jeste svakako povratak Honde. Honda je veliki brand, a to je dobra stvar za konkurenciju'' objasnio je Toto Wolff.

Sa druge strane Martin Whitmarsh je izjavio kako puštanje bivšeg tehničkog direktora ranije na slobodu nema nikakve veze sa povratkom Honde: 

''Ova odluka nema veze sa dolaskom Honde. Ovaj potez smo povukli iz nekih drugig razloka'' rekao je Martin Whitmarsh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.