Pat Symonds novi tehnički direktor Williamsa

Zamijenit će Mikea Coughlana

Pat Symonds novi tehnički direktor Williamsa

M. Maksimović

Veliki Williams je posljednjih godina poprilično potonuo. Od 200.godine do danas, ostvarena je jedna jedina pobjeda.Pastor Maldonado je slavio u Barceloni prošle godine. To je tek drugo postolje ekipe od 2008.godine.

Ove godine Williams nema niti jedan plasman među deset najboljih. Sir Frank Williams je u životu prošao puno toga, bio je na dnu, na vrhu, sada je svjestan da nešto mora napraviti. I povukao je zanimljiv potez. U ekipu Williams je na mjesto tehničkog direktora doveo Pata Symondsa koji mijenja Mikea Coughlana koji je otpušten zbog loših rezultata.Pat je u Formuli 1 preko 30 godina, sarađivao je sa Sennom, Schumacherom, Alonsom u vrijeme dok je ovaj osvajao naslove svjetskog prvaka.

“Williams je ekipa koja označava uspjeh i posebno mi je zadovoljstvo što su mene izabrali na putu povratka na vrh.ovo je novi izazov u mojoj karijeri“ kaže Symonds kojeg nije bilo pet godina u Formuli 1 nakon afere oko namještanja utrke u Singapuru. Nakon povratka u Formulu 1, od februara 2011 godine je radio konsultant u Marussiji.

“Uživao sam u vremenu provedenom u Marussiji dvije i pol sezone. Ekipa je napredovala i sada sa pravim ljudima može napraviti prave stvari u budučnosti“ naglašava Symonds

Zanimljivo, Symonds će u Williamsu zamijeniti Mikea Coughlana koji je također bio upleten u aferu i to ono špijunsku između McLarena i Ferrarija 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije