Pat Symonds se vraća na stazu

Krajem godine istiće kazne

Pat Symonds se vraća na stazu

M. Maksimović

Krajem godine Patu Symondsu ističe  kazna koju je zaradio nakon čuvene afere ''Crashgate''.Tačnije, Pat je bio kažnjen pet godina, ali je FIA tu kaznu smanjila za dvije godine, pa se Symonds vraća utrkama naredne godine.

Pat je vlasnik kompanije Neutrino Dynamics, a u posljednje vrijeme je imao posao konsultata u ekipi Marussije gdje puno očekuju od Britanca i naredne godine.

 

''Znamo koje imamo probleme, lista je dugačka , ali moramo raditi kako bi otklonili te probleme.Patovo prisustvo na samom utrkama bit će vrlo važno za nas jer on ima puno iskustva. To je čovjek koji zna o čemu priča, šta želi da napravi sa bolidom. Mogu reći da ovaj bolid ne izgleda loše i da stvari za sada idu prema planu'' kaže Timo Glock vozač ekipe Marussije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.