Patrick: Formula 1, sve je moguće...

Hoće li lijepa Amerikanci prihvatiti ponudu?

Patrick: Formula 1, sve je moguće...

Velika zvijezda NASCAR-a i Indyja Danica Patrick nije odbacili mogućnost dolaska u Formulu 1, kroz novu ekipu Genea Haasa.

Haas je ranije najavio ulazak u Formulu 1, a kao jednog vozača najavio je upravo atraktivnu Amerikancu Danicu Patrick. Jedan od razloga leži u činjenici da je po Haasu Danica najpoznatiji ženski vozač u svijetu.

" Ja sam sretna tu gdje jesam u ovom trenutku, ali ko zna? Sve je moguće. Kada bi stigla ponuda od Genea svakako bi dobro razmislila, porazgovarali bi. Moj najveći problem su godine, možda nisam
spremna za novi početak u 34.godini, za početak treće karijere" kaže lijepa Danica.

Danica je karijeru počela graditi 2007.godine, do posljednje utrke u Las Vegasu 2011. godine upisala je jednu pobjedu, tri pole positiona, dok je sedam puta završila u TOP 3 društvu. Nakon toga prelazi u NASCAR, prvo u Nationwide Seriji, kasnije u Sprint Cup-u. Ove godine je najbolji rezultat rezultat (sedmo mjesto) u Kansasu (Sprint Cup).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.