Pedrosa najbrži na treninzima

Pedrosa najbrži na treninzima

Edmir Škorić

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa bio je najbrži na oba treninga vožena u petak pred Veliku nagradu Malezije u Moto GP šampionatu.

Španac je najbolji krug na stazi “Sepang” kompletirao u vremenu od 2:01.250 minuta tokom popodneva, sa osam desetinki prednosti u odnosu na timskog kolegu Caseyja  Stonera, koji je prošlog vikenda u Australiji obezbijedio titulu u kraljevskoj klasi.

Stoner je i na prvom treningu imao drugo vrijeme, a potpunu dominaciju Repsol Honde upotpunio je Andrea Dovisiozo, koji je bio treći oba puta, ispred Marca Simoncellija, također na fabričkoj Hondi, ali ekipe San Karlo Gresini.

Posljednji slobodan trening na “Sepangu” vozi se u subotu od 4.10 sati po srednjoevropskom vremenu, dok su kvalifikacije na programu od 7.55.

Utrka za Veliku nagradu Malezije, pretposljednja u ovogodišnjem šampionatu, startuje u nedjelju u 10 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.