Pedrosa oborio rekord

Pedrosa oborio rekord

T. Hebib

Vozač Repsol Honde, dvadesettrogodišnji Dani Pedrosa, postao je i oficijelno najbrži vozač na MotoGP motoru.

Na stazi u Mugellu Pedrosi je izmjerena brzina od 349.288 kmh što je za oko 6 kilometara na sat brže od prethodnog rekorda koji je na motoru od 990 kubika 2006-te postavio Japanac Makoto Tamada.

U početku je bilo određenih sumnji oko tačnosti mjerenja, no ubrzo je rezultat potvrđen. Ovo je mala utjeha za Danija koji je u Italiji doživio teži pad nakon kojeg mu je konstatovano napuknuće kuka. Doktori su nakon pregleda predložili odmor i mirovanje, a da li će nastupiti na sljedećoj trci koja se održava u Kataloniji znati će se početkom iduće sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.