Pedrosa prvi na drugom slobodnom treningu

Lorenzo insistira na pobjedi

Pedrosa prvi na drugom slobodnom treningu

Dani Pedrosa se revanširao Lorenzu za osvojen prvi slobodni trening u Japanu. Lider MotoGP prvenstva, Jorge Lorenzo, ipak vjeruje da može uzeti prvo mjesto na nedjeljnoj utrci nakon što je završio drugi na zadnjem današnjem treningu.

Prvi Hondin vozač je ostvario prednost od 0.102 sekunde nad Lorenzom u drugom slobodnom treningu, prije toga su se razmjenjivali na prvoj i drugoj poziciji nekoliko puta.

 

Lorenzo je vodio u velikom dijelu jutarnjeg treninga i pri samom kraju izgubio prvo mjesto od Pedrose.

 

" Startali smo veoma dobro, puno bolje nego u Aragonu gdje smo imali problem sa zadnjom gumom", rekao je vozač Yamahe. 

 

" Imamo veoma dobar ritam i sa malim promjenama na elektronici bićemo u mogućnosti ići puno brže.

 

" Pokušali smo sa tvrdim gumama koje za mene nisu bolje od mekih, ali ipak smo brzi na njima. Mislim da će za sutra biti bolje da idemo na mekim gumama i sa tom promjenom možemo ići na pobjedu."

 

Andrea Dovizioso je na ovom treningu bio treći sa zaostatkom od 0.194 sekunde za Pedrosom.

 

Uz preostale četriri runde, Lorenzo je u prednosi za 33 boda ispred Pedrose. Od utrke u nedjelju se očekuje puno samim tim što je mala razlika u dosadašnjim najboljim vremenima prve dvojice u prvenstvu. I jedan i drugi su u posljednje vrijeme posebno motivirani. Honda i Yamaha se za nadmoć bore u zemlji otkud potiču oba proizvođača tako da je i to motiv više da bi se pokazalo koji tim je superiorniji.

 

Trenutno je sve u znaku Lorenza i njemu je posvećena najveća pažnja, ali nikako ne treba zaboraviti na Pedrosu koji će učiniti sve da se približi Špancu, u krajnjem slučaju da preuzme titulu od čovjeka koji je do sad imao samo jedno nesretno odustajanje i svaku utrku vozi sa ambicijom da pobijedi bez obzira na sve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.