Pedrosa slavio ispred Marqueza i Lorenza
Foto: EPA

Velika nagrada Španije

Pedrosa slavio ispred Marqueza i Lorenza

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa je pobjednik ovosezonskog izdanja Velike nagrade Španije. On je u četvrtoj utrci Moto GP šampionata slavio sa vremenom od 45:26.827.

Pedrosa je vodio od početka do kraja utrke u Jerezu te sigurno slavio ispred Marca Marqueza. Na podijumu se našo i Lorenzo na svom Ducatiju.

Ovo je bila 53. pobjeda u karijeri Danija Pedrose, kojoj je i u 12. uzastopnoj sezoni Moto GP-a uspio ostvariti barem jednu pobjedu.

Iako je Pedrosa sigurno slavio, za pozicije iza njega se odvijala zanimljiva borba, a i Francuz Zarco na Yamahi ekipe Monster Tech 3 je bio veoma blizu podijuma.

Petu poziciju je zauzeo Doviziosa iz ekipe Ducatija, šesti je bio Vinales. Folger je završio na osmom mjestu, Espargaro na devetom, dok je Valentino Rossi završio tek 10.

Moto GP sezona se nastavlja utrkom za Veliku nagradu Franacuske 21. maja u Le Mansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi