Pedrosa slavio nakon deset utrka

Španac najbolji u Njemačkoj

Pedrosa slavio nakon deset utrka

M. Maksimović

Španjolac Dani Pedrosa prvi je prošao ciljem na nedeljnoj utrci klase MotoGP koja se vozila na stazi Sachsenring. Pedrosa je do prve pobjede ove sezone, 16 u MotoGP klasi stigao ispred vozača Yamahe Španjolca Jorgea Lorenza i Talijana Andrea Doviziosoa.

Utrka na VN Njemačke je bio vrlo zanimljiva, na kraju je odlučena u završnici. Pedrosa je poveo utrku, ali je prvo mjesto prepustio Caseyu Stoneru u ranoj fazi utrke.Austaralac se zadržao na prvom mjestu sve do 19.kruga kada ga prestiže Pedrosa.

Stoner je zadržao priključak, prijetio i onda ja kraju izletio.Na polovini posljednjeg kruga, Stoner je napravio grešku, izletio i na kraju ostao bez bodova.Drugo mjesto je osvojio Jorge Lorenzo, treće Dovizioso. Za Pedrosu je ovo bila prva pobjeda nakon devet mjeseci. Posljednji put je slavio na VN Japana prošle godine, nakon čega je prošlo deset urka. U ukupnom poretku vodi Lorenzo sa 160 bodova, Pedrosa je drugi sa 146, a Stoner je na trećem mjestu sa 140 bodova.

U klasi Moto2 slavio je Španac Marc Marquez (Suter). Marquez je slavio ispred Finca Mike Kallija iz Kalexa i Alexa De Angelisa (FTR) iz San Marina. U ukupnom poretku Marquez vodi sa 152 bodova), 43 više od zemljaka  Pola Espargara. Treće mjesto drži Švicarac Thomas Luthi (107).

U najslabijem razredu, klasi Moto3 pobjeda je pripala domaćem vozaču Sandru Corteseu na KTM-u, koji je slavio ispred Francuza Alexisa Masboua (Honda) i Španjolca Luisa Saloma (KTM). U ukupnom poretku vodi Cortese sa 148 bodova, drugi je Španac Maverick Vinales (130), a treći Saloma (104).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.