Perez je uvjeren da će pronaći novu ekipu

Meksikanac optimista

Perez je uvjeren da će pronaći novu ekipu

Meksikanc Sergio Perez napušta ekipu McLarena, ali je uvjeren da će i naredne sezone ostati u Formuli 1. Perez je dvije sezone proveo u Sauberu sa kojim je tri puta bio na postolju, nakon čega je stigao u McLaren.

Do nastupa u Brazilu osvojio je 35 bodova, najbolji rezultat bilo je peto mjesto u Indiji. Ipak, na kraju će ga zamijeniti Kevin Magnussen, dok je Perez potražiti novu ekipu. To barem po njemu ne bio trebao biti problem jer iza sebe ima prave sponzore.

" Siguran sam da ću i naredne sezone voziti u Formuli 1, nisu samo u pitanju Sauber i Force Indija, postoji još nekoliko opcija i mogu reći da stvari izgledaju puno bolje nego prošle sedmice. Vjerujem da ću za godinu dana reći kako je napuštanje McLarena bila najbolja stvar koja je mogla da se dogodi" kaže Meksikanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.