Perez: Moramo biti dovoljno glasni da nas čuju

Oštre kritike na račun FIA-e

Perez: Moramo biti dovoljno glasni da nas čuju

Jedan od onih vozača koji je oštro kritikovao FIA-u nakon nesreće Francuza Bianchija je Meksikanac Sergio Perez. Po dolasku u Rusiju, vozač Force Indije je jasno istakao kako je nesreća koja se dogodila u Japanu potpuno neprihvatljiva.

" Ono što se dogodilo na stazi Suzuka za nas je totalno neprihvatljivo. Želimo proći kroz sve detalje koji su se dogodili. Trebamo dobiti sve informacije, kompletne detalje i odgovor od FIA-e. Mi kao vozači moramo imati potpuno i jasno objašnjenje šta se to dogodilo i šta će se u budućnosti promijeniti. Siguran sam da će dosta drugih vozača podržati ovu ideju. Moramo biti sigurni da su nas jasno čuli "

Na pitanje novinara smatra li da je direktor utrke ispravno postupio s odlukom da ne izvede sigurnosni automobil nakon Sutilove nesreće, Perez je rekao:

" Nije i to ćemo ubuduće morati popraviti " zaključio je Perez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.