Perez reprizirao jučerašnji dan

Opet je najbolji bio Meksikanac u Force Indiji

Perez reprizirao jučerašnji dan

Sergio Perez i Force India su drugi dan zaredom bili najbrži na testiranjima u Bahreinu. Slično kao i dan ranije, opet je Perez u jutarnjim satima sa 1:35.70 bio najbrži.

To vrijeme niko od preostalih deset vozača nije uspio dostići do kraja dana. Perez je na kraju bio jedan od četiri vozača koji su odvozili više od sto krugova. Perez je odradio 108, Alonso najviše čak 122, dok su Felipe Massa i Esteban Gutierrez stigli do brojke od 103 odnosno 106 krugova.

Najbliži Perez bio je Alonso sa 0.064 sekunde zaostatka. Iako su opet imali problema Red Bull je na kraju imao treće vrijeme. Bolid je dobrim dijelom dana bio u garaži, ali je na kraju kroz 66 krugova uspio postaviti vrijeme 1:35.743, što je bilo treće vrijeme dana.

Drugog dana su dva bolida završila u dimu. Prvo se zapalio Lotusov bolid Pastora Maldonada jer se pregrijao. Dimilo se iz Caterhama Marcusa Ericssona, požar je stigao kao proizvod tehničkih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.