Perfektni Rosberg slavio u Bahreinu
Foto: EPA

VN Bahreina

Perfektni Rosberg slavio u Bahreinu

M. Šljivak

Nico Rosberg pobijedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

Sve je krenulo katastrofom za Ferrari. Bolid Sebastiana Vettela je završio u plamenu prije samog starta, da bi na otvaranju Nico Rosberg uspio doći na prvu poziciju ispred Lewisa Hamiltona, koji je ponovo jako loše startovao i imao je duel s Valtterijem Bottasom.

Nico Rosberg je najbolje koristio haos na startu. Već u petom krugu je imao šest sekundi prednosti u odnosu na Felippea Massu, koji je bio drugi.

Deveti krug donosi kaznu za Valtterija Bottasa, koji je morao proći kroz boks zbog duela s Hamiltonom, a zatim je i Jenson Button završio trku zbog kvara.

Rosberg je u 14. krugu otišao u boks. Izašao je s mekanim gumama i zadržao je čelnu poziciju ispred Hamiltona, koji se odlučio na medium gume.

Nico je čuvao veliku prednost ispred Kimija Raikkonena i Lewisa Hamiltona i prednost je iz kruga u krug bila sve veća.

Hamilton je u 39. krugu došao do vodstva nakon odlaska Rosberga u boks, ali se sve vratilo na svoje dva kruga kasnije kada je i šampion morao da se zaustavi.

Nico Rosberg i Kimi Raikkonen su bez većih problema dovršili trku jedan iza drugog, a Hamilton je zauzeo treće mjesto, čime svakako ne može biti zadovoljan.

VN Bahreina:

1. Nico Rosberg  Mercedes

2. Kimi Raikkonen Ferrari

3. Lewis Hamilton  Mercedes

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi