Peter Solberg kažnjen u Monte Carlu
Solberg i Patterson u Ford Fiesti

Norvežanin pod ''uslovnom''

Peter Solberg kažnjen u Monte Carlu

M. Maksimović

Petter Solberg je na otvaranju nove WRC sezone osvojio treće mjesto u Monte Carlu. Svjetski prvak iz 2003.godine je u Ford Fiesti zaostao nešto više od tri minute, a svoj solidan nastup
pokvario je kaznom.

Norvežanin je ''uslikan'' kada je na lokalnoj cesti prekoračio dozvojenu brzinu. Solberg je vozio u večernjim satima brzinom od 106 km/h na dijelu gdje je dozvoljena maksimalna brzina 50 km/h.

Organizatori su Solberga koji je priznao pogrešku, novčano kaznili sa 1.400 eura jer je prekršio pravila. Ono što je važnije, Solberg je sada pod ''uslovnom'' kaznom i ukoliko istu stvar napravi na nekom od narednih šest rallyja, biti će diskvalifikovan, odnosno njegovi rezultati će se poništeni. U prvom trenutku je odlučeno da se Solbergu zabrani nastup u Švedskoj, ali je na kraju ipak ostala samo uslovna kazna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.