Petrov: Renault ima lošu strategiju!

Petrov: Renault ima lošu strategiju!

E. Škorić
Teme:

Vitaly Petrov je frustriran slabim napretkom Renaulta te je govorio o nedostacima, premda mu u ugovoru stoji da je zabranjeno kritizirati svoju momčad u intervjuima.

Renault je osvojio svega šest bodova od njemačkog Grand Prixa i Petrov smatra da je to zbog nedostatka razvoja, netačne strategije, posebno u pogledu bokseva.

"Nažalost, ne mogu reći ništa loše o timu, piše tako u mom ugovoru. No, mnoge stvari su već pisane u medijima. Ljudi kažu da vozači kritiziraju momčadi, ali oprostite, pročitajte moje intervjue, nisam kritizirao momčad unatoč tome što smo toliko puta izgubili", kazao je ruski vozač, objasnivši zbog čega je došlo do naglog pada poslije dobrog starta:

"Bilismo dobri u prvih peti li šest utrka, istina je da se nismo mogli boriti s Ferrarijima, McLarenima i Red Bullima, ali bili smo jako blizu Ferrarijevim bolidima te osjetno brži od Mercedesa. Jako lako smo prolazili u treći dio kvalifikacija na jednom setu guma. Nismo čak ni koristiti 100% mogućnost da bismo ušli u Q3".

"Kada smo došli do testiranja novih dijelova u zračnom tunelu, zbog položaja ispuha na bolidu, nije išlo dobro. Radili smo na prednjem i zadnjem krilu, na usmjerivačima zraka, na podnici bolida te što god da smo promijenili nije bilo uspjeha. Vozili smo bolid kakav je bio i na početku sezone", rekao je Petrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.